НАЧАЛО ПОРЕДИЦИ ПРЕДСТОЯЩИ ЗАГЛАВИЯ КНИЖАРНИЦИ
ISBN: 9789549321128
формат: 13х20 см
страници: 300
мека корица

цена: 11,90 лв.

ПОРЪЧАЙ
с 15% отстъпка
от интернет книжарница
knigopolis.com

Томас Тимайер
РЕПТИЛИЯ
Грабващ приключенски научен трилър, основан на автентична африканска легенда за Мокеле м’Бембе – митично същество, чието име в превод от езика на пигмеите означава "този, който спира реката".

Oбаждане от Америка променя завинаги живота на младия лондонски биолог Дейвид Астбъри. Съпругата на известен, наскоро починал генен инженер, го моли за помощ – да замине за Африка и да открие дъщеря й Емили. Тя е изчезнала по време на експедиция в Конго, имаща за цел да улови легендарното чудовище Мокеле м’Бембе – единственото оцеляло животно от ерата на динозаврите, живеещо на дъното на езерото Теле. Изследването на неговия генетичен код би разкрило информация от изключително значение за учените.
Дейвид заминава за африканската джунгла, заедно с двама професионални ловци, с надеждата да намери Емили, а също и да разкрие загадката около съществуването на митичното същество. Скоро след пристигането им следват първите изненадващи открития...
ЗА АВТОРА
Томас Тимайер е роден през 1963 г. Следвал е география и геология. След публикуването на първия му роман Medusa го сравняват с Майкъл Крайтън, Дъглас Престън и Линкълн Чайлд.
© Издателство ИБИС, 2009-2013
Untitled Document Google Analytics - IBIS publishers