НАЧАЛО ПОРЕДИЦИ ПРЕДСТОЯЩИ ЗАГЛАВИЯ КНИЖАРНИЦИ
Нощни ловци 3: Нощна прегръдка
Изтегли откъс в PDF формат


Мечтан любовник
МЕЧТАН ЛЮБОВНИК
(книга първа)
виж повече >>Нощни удоволствия
НОЩНИ УДОВОЛСТВИЯ
(книга втора)
виж повече >>
Шерилин Кениън
НОЩНИ ЛОВЦИ: Нощна прегръдка (книга трета)

Древният келтски воин Талон Моригантски е обречен на живот без любов – над него тегне вековно проклятие смъртта да застига всеки, когото обикне. Докато един ден не среща Съншайн, която е неговата сродна душа, а може би и ключът към неговото избавление...

Скъпи читателю,
Животът ми е страхотен. Имам си моето кафе с цикория, моите топли френски понички, както и добър приятел, очакващ обажданията ми по мобилния телефон. След като слънцето залезе, се превръщам в най-опасното същество, дебнещо в нощта: управлявам природните стихии и не зная що е страх. Защитавам невинните и бдя над хората, за да съм сигурен, че всички са в безопасност в един свят, където нищо не е сигурно. В замяна искам само една знойна хубавица в червена рокля, която да не иска нищо друго, освен да се наслади на една нощ с мен.
Вместо това бях блъснат от карнавална платформа на празничното шествие за Марди Гра. Едва не загинах, но една красива жена ми спаси живота. Тя не поиска нищо, освен да сподели една нощ с мен, без обвързване, без дълготрайни ангажименти.
Но напоследък все по-често се улавям, че щом я погледна, започвам да копнея за мечтите си, които бях погребал преди много векове. С не­обикновените си способности и умението да ме обърква, Съншайн е единствената личност, от която се нуждая. Но да я обичам, означаваше да я обрека на сигурна смърт. Аз съм прокълнат никога да не намеря покой, нито да позная щастието – не и докато моят враг ме дебне в нощ­та, за да унищожи и двама ни.
Талон Моригантски

ЗА АВТОРА
Шерилин Кениън е автор на романите от поредицата „Нощни ловци“, които се радват на международна популярност и неведнъж са оглавявали класациите за най-продавани книги на „Ню Йорк Таймс“, „Пъблишърс Уикли“ и „Ю Ес Ей Тудей“. От книгите й са продадени над осем милиона копия в 27 страни.
Под имената Шерилин Кениън и Кинли Макгрегър, тя е автор на още няколко поредици, сред които „Brotherhood of the Sword“, „Lords of Avalon“ и „BAD“. Близо до град Нашвил, щата Тенеси, Шерилин Кениън води пълен с опасности живот… като всяка жена с трима сина, съпруг, менажерия от домашни любимци и колекция от мечове, от която всички от гореизброените са обсебени.


КРЕДО НА НОЩНИТЕ ЛОВЦИ
Ние сме мрак. Ние сме сенки.

Ние сме господарите на нощта.

Ние единствени стоим между хората и тези, които искат да ги унищожат. Ние сме техните пазители.

Тези без души. Тези, които закрилят.
Душите ни бяха отнети, за да не могат деймоните, които преследваме, да ни усещат. А когато ни видят, вече е прекалено късно.

Деймоните и аполитите ни познават. Те се страхуват от нас. Ние сме смъртта за всички, които преследват хората. Ние бродим между световете – между Царството на живите и Царството на мъртвите.

Ние сме Нощни ловци.
И сме безсмъртни.

Но стига приказки за вечен мрак и проклятия. Искаш да знаеш какви сме? Ние сме откачени и гадни. Ние сме древни воини, които се сражават ожесточено и носим на бой. Ние сме зловещи създания, които взривяват нощта. И това ни харесва. Наслаждаваме се на всяка една минута.

И ако ти се струва, че някой те наблюдава, значи сигурно е така. Въпросът е, това, което те наблюдава, лошо ли е или добро? Дали е някой от тях или е някой от нас...
© Издателство ИБИС, 2009-2013
Untitled Document Google Analytics - IBIS publishers