НАЧАЛО ПОРЕДИЦИ ПРЕДСТОЯЩИ ЗАГЛАВИЯ КНИЖАРНИЦИ
Пробуждането
ИЗТЕГЛИ ОТКЪС

Борбата
БОРБАТА
(книга втора)
виж повече >>Яростта
ЯРОСТТА
(книга трета)
виж повече >>Тъмното обединение
ТЪМНОТО ОБЕДИНЕНИЕ
(книга четвърта)
виж повече >>Свечеряване
СВЕЧЕРЯВАНЕ
(книга пета)
виж повече >>Сенчести души
СЕНЧЕСТИ ДУШИ
(книга шеста)
виж повече >>Полунощ
ПОЛУНОЩ
(книга седма)
виж повече >>
Л. Дж. Смит
ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА: Пробуждането (книга първа)
Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях....

Елена Гилбърт, най-популярното момиче в гимназията, кралицата на бала, което всяко момче желае и на което всяко момиче иска да прилича. Досега никой не е успял да предизвика нейния интерес и да разпали чувствата й. Докато не среща красивия и загадъчен Стефан Салваторе – новото момче в града. Привлечена от него с непреодолима сила, Елена иска да го притежава на всяка цена. Но Стефан крие зловеща тайна. Преди векове любовта му към друго момиче е оставила ужасно наследство – проклятието да живее вечно и да бъде вампир. Заради това Стефан се бори със себе си и се опитва да устои на копнежа си към Елена.

Скоро в града започват да стават странни неща. И всичко това се случва след появата на мрачния и съблазнителен Деймън Салваторе, който иска да превърне Елена в своя Кралица на сенките...
ЗА АВТОРА
Американската писателка
Л. Дж. Смит е автор на няколко поредици, като най-популярната от тях е „ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА”, влязла в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс”. Със специфичния си стил на писане авторката успява да накара читателя да съпреживява историята с героите, да се потапя в действието и да тръпне да узнае какво следва нататък.
ЗА ПОРЕДИЦАТА
Замислена първоначално като трилогия (публикувана за пръв път през 1991 г.), поради големия интерес към книгите и настояванията на феновете, следва написването на четвърти роман. След известно прекъсване авторката доразвива историята и следват още романи.

Превърнала се в международен бестселър, по поредицата бе заснет и сериал, с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев.
© Издателство ИБИС, 2009-2013
Untitled Document Google Analytics - IBIS publishers